DOS’46 behoudt eerste plek in Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein is uitgeschakeld voor de play-offs in de Ereklasse. In Gorredijk werd zondagmiddag voor de tweede keer dit voorjaar verloren van DOS’46: 17-19.

Wilde LDODK nog zicht houden op het slotstuk van de competitie richting de nationale veldtitel dan was een overwinning met meer dan vier punten nodig. Dat zat er zondag niet in.

De ploeg uit Nijeveen nam direct het initiatief en liep uit naar 2-7. LDODK wist het gat te slechten en kam op 9-9 weer op gelijke hoogte. Daar bleef het eerst ook bij, met een 0-3 run vergrootte DOS’46 de voorsprong weer naar een ruststand van 9-12. Eline van Veldhuizen en Christian Dekkers tekenden aan Drentse kant in de eerste helft elk voor vijf treffers.

Dekkers maakte direct na rust ook de 9-13, waarna LDODK lang op een gat van minimaal drie punten bleef hangen. Pas in de slotfase schoot Rixt Bouma de 16-18 binnen, waarna de wedstrijd op 17-19 eindigde.

Voor LDODK rest nu nog de slotwedstrijd volgende week bij Unitas. DOS’46 kan zich als poulewinnaar opmaken voor de play-offs.

Zondag nam het LDODK-publiek ook afscheid van Marjolijn Kroon, Erwin Zwart, Sabine Beute en Pieter Christiaan van der Woude. Zij stoppen na dit seizoen met het spelen in de LDODK-selectie. Net als Femke Faber, zij was zondag afwezig om te genieten van een huwelijksreis. Ook coaches Gerald Aukes en Henk Bijker namen afscheid.

Deel dit artikel op: