De opdracht in Harderwijk is duidelijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein speelt zaterdagavond 20.30 uur in Harderwijk tegen Unitas/Perspectief. Er is maar één opdracht: twee punten mee naar Gorredijk.

Het was vorige week weer een bijzondere noordelijke derby tussen LDODK en DOS’46. Het zijn altijd wedstrijden op zich, ongeacht de stand op de ranglijst. Was LDODK eerder in het seizoen in Nijeveen nog heer en meester, DOS’46 pakte in Gorredijk de punten.

En daarmee is het voor LDODK richting play-offs nog geen gelopen race. Het verschil met naaste concurrent KZ is weer geslonken tot één punt. En er zijn nog twee wedstrijden te spelen.

LDODK sluit de reguliere competitie volgende week thuis af tegen Fortuna, nummer twee op de ranglijst. Of er dan nog wat op het spel staat hangt af van de uitslagen komend weekend.

KZ speelt namelijk dit weekend tegen Fortuna. Wint LDODK en verliest KZ, dan is de vierde plek en dus plaatsing voor de play-offs veilig. Zo niet, dan moet het volgende week allemaal gaan gebeuren.

KZ heeft een zwaar programma. Want na Fortuna wacht in het slotweekend nog een wedstrijd tegen DVO.

In ieder seizoen zitten er aan het einde van de competitie verrassingen in het vat. Dus is de opdracht voor LDODK duidelijk: gewoon je eigen ding doen. En winnen.

Want ook al staat Unitas met nul punten stijf onderaan de ranglijst, in hun laatste thuiswedstrijd in de Korfbal League willen ze er ongetwijfeld een mooi eind aan draaien.

Deel dit artikel op: