Beheerste winst LDODK op KCC

Zonder veel moeite won LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond met 24-13 bij KCC/CK Kozijnen. De dames namen dit keer het gros van de doelpunten voor hun rekening.

Het was in Capelle aan den IJssel de nummer één tegen de nummer laatst van de competitie. Dat kwam duidelijk naar voren in de uitslag én ook in het verloop van de wedstrijd.

Het was niet dat KCC geen kansen wist te creëren. Maar aan kansen alleen heb je niet genoeg, je moet ze ook maken. De thuisploeg liet te veel liggen, waaronder twee strafworpen, om bij LDODK in het spoor te blijven. Wie zijn kansen wel pakte was Joost, de dweiler van dienst. Hij mocht bovengemiddeld vaak in actie komen.

De eerste helft was van beide kanten rommelig, met veel gemiste kansen. LDODK sloeg vanaf 3-4 het eerste gaatje om daarna de marge langzamer groter te maken. Halverwege was de stand 5-11. De tweede helft liet een vergelijkbaar beeld zien. KCC kreeg best wel kansen, had uiteindelijk dertig doelpogingen meer, maar scoorde te weinig.

LDODK bouwde de voorsprong langzaam maar zeker verder uit en benutte de ruime marge om ook enkele spelers uit het tweede speelminuten te geven. Femke Faber junior pakte die kans door drie keer te scoren. Ook Marvin Piepers en Rixt Bouma vielen in.

Erwin Zwart en Marjolijn Kroon kondigden afgelopen week hun afscheid aan en speelden in de ‘voorbereiding’ op die nieuwe fase in Capelle niet.

Uiteindelijk kwam er een ruime 13-24 overwinning op het bord. In de LDODK-score hadden de dames dit keer de overhand, zij maakten samen vijftien doelpunten.

KCC kan zich nu voorbereiden op het duel met Groen Geel in de strijd om directe degradatie te voorkomen. LDODK speelt zondag 10 maart thuis tegen KZ.