Terecht verlies tegen stug KZ

Terug naar het nieuwsoverzicht

In aanloop naar de zaalcompetitie oefende LDODK/Rinsma Fashion tegen KZ/Hiltex. Toen werd verloren en dat gaf voldoende trainingsstof. Nu het om ‘het echie’ ging, kon LDODK opnieuw geen vuist maken. Uitslag 21-17.

André Zwart stond voor de eerste maal in de basis, na zijn liesblessure. Voor de rest was de basisacht ongewijzigd.

Coach Erik Wolsink verspelde een ‘pittig potje’, en dat werd het ook. Maar dan met een uitslag die Wolsink niet voor ogen had. Ondanks een prima begin (0-2), werd al snel duidelijk dat KZ de betere ploeg was. Tot 4-4 ging het nog gelijk op, daarna sloeg KZ het eerste gaatje (6-4), om na bijna 20 minuten spelen serieus afstand te nemen tot 10-6. KZ had een duidelijke verdedigende strategie en de spelers voerden deze goed uit: achterverdedigen, met aan de zijkanten volle druk. LDODK wist hier niet goed mee om te gaan en kwam onvoldoende goed in haar spel. Onrust kreeg vat op de spelers en ze lieten zich verleiden tot snelle aanvallen, met veel passfouten. Er zat te weinig variatie in het spel en de zuiverheid ontbrak in het schot. KZ hoefde aanvallend niet eens groots te spelen om met een ruime voorsprong de rust in te gaan: 13-7.

Na rust eenzelfde spelbeeld. LDODK bleef vechten, maar vooral tegen zichzelf. Er zaten beslist goede momenten tussen, maar KZ bleef stug doorgaan met waar het mee bezig was. De Kogers waren simpelweg beter en LDODK vond geen goed antwoord op het achterverdedigen. Twee keer kwam LDODK terug tot 2 doelpunten verschil. Op 15-13 en 16-14 leken de gasten aan te kunnen haken, maar de opleving bleek van korte duur. KZ maakte snel duidelijk vandaag baas in eigen huis te zijn: 19-14. Wolsink probeerde het tij nog te keren door Jurjen Bosma op de plek van André Zwart te zetten en vervolgens Feiko de Vreede in de aanval voor Bosma in te brengen. Het hielp niet. Eindstand: 21-17.

Erwin Zwart baalde van deze nederlaag, maar vond KZ de terechte winnaar. ‘We hadden vandaag een mooie slag kunnen slaan, maar eigenlijk heeft het er de hele wedstrijd niet ingezeten. We dachten er klaar voor te zijn, maar dat waren we dus duidelijk niet.’

Volgende week zaterdag 2 december speelt LDODK thuis (20.00 uur) tegen promovendus Avanti.