Pjuktoernooi

Zondag 5 juni organiseerde LDODK/AH Gorredijk voor de 19e keer op rij het On Tour * Pjuktoernooi. Tijdens dit toernooi schieten koppels 2 tegen 2 voor de B-jeugd en ouder. Eerst wordt er in een poule fase gespeeld en vervolgens in knock-out opzet tot aan de finale.

De editie van 2017 zal plaatsvinden op (pinkster)zondag 4 juni 2017.

Onder stralende omstandigheden werd de 19e editie van het On Tour Pjuktoernooi afgewerkt. Door diverse omstandigheden een kleiner deelnemersaantal dan gewend, maar dat had geen invloed op de strijd. Er werd veel gescoord, en in de kwartfinale viel de eerste grote verrassing te noteren. De winnaars van vorig jaar, Erwin Zwart/Menno Russchen, verloren van Hendrik en Jos van der Goot. Dit duo versloeg vervolgens in de halve finale Markus de Boer/Angelique van Vilsteren, waarna in de finale de winnaars van 2013 en 2014 hun tegenstanders werden. Feddema/Miedema wisten in de halve finale te winnen van Jannie Tromp en Gerben Bouma. De finale was eenzijdig, en werd dus voor de derde keer in vier jaar tijd door Feddema en Miedema gewonnen.

Alle prijswinnaars op een rijtje:

Winnaars 19e On Tour Pjuktoernooi: Elwin Feddema (Heerenveen) / Johannes Miedema (Westergo)

2e:          Hendrik van der Goot (SCO) / Jos van der Goot (SCO)

3e/4e:   Jannie Tromp (LDODK/AH Gorredijk) / Gerben Bouma (LDODK/AH Gorredijk)

Markus de Boer (LDODK/AH Gorredijk) / Angelique van Vilsteren (AH Gorredijk)

5e/8e:    Erwin Zwart (LDODK/AH Gorredijk) / Menno Russchen (LDODK/AH Gorredijk)

Désirée Lezwijn (LDODK/AH Gorredijk) / Jurjen Bosma (LDODK/AH Gorredijk)

Aldert Bosma (Drachten/Van der Wiel) / Simme Travaille (Drachten/Van der Wiel)

Marleen Lingsma (Westergo) / Mirna Feddema (Westergo)

Hoogste score in de 1e ronde was 25 goals in een wedstrijd, dit werd behaald door twee koppels die uiteindelijk ook ver kwamen, Feddema/Miedema en Zwart/Russchen.

Deel deze pagina op: