Niets te halen in Papendrecht

De korfballers van LDODK/AH Gorredijk verloren zaterdagmidaag met dikke cijfers van regerend landskampioen PKC/SWKGroep. Na 50 minuten zuivere speeltijd stond er een 30-13 stand op het scorebord.

LDODK begon hoopvol aan de wedstrijd, weliswaar zonder international Erwin Zwart, die rust kreeg van coach Erik Wolsink, maar met routinier Henk Bijker op zijn plaats. Betty Jansma scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Dit was meteen ook de eerste en de laatste voorsprong van LDODK, want het was daarna PKC dat het heft in handen nam en korte metten maakte met LDODK.

Na 1-1 liepen de Papendrechters onder aanvoering van een uitblinkende Richard Kunst (in totaal tien treffers) uit naar een veelzeggende 15-4 ruststand. Er lukte in die eerste helft bijna niks bij LDODK. Weinig rebounds, veel korte aanvallen en een schotpercentage van nog geen tien procent.

Na de rust begon LDODK goed. Betty Jansma, met haar derde treffer en meteen daarna André Zwart, schoten LDODK naar 15-6, maar PKC nam het initiatief vlot weer over en liep langzaamaan steeds verder uit. Een kwartier voor tijd viel Markus de Boer uit met kramp. Invaller Jenmar de Graaf scoorde nog een fraaie afstander, maar het was niet genoeg om er nog een gunstige uitslag van te maken. PKC finishte op 30-13 en gezien het spelbeeld was dat niet eens een geflatteerde eindstand. Rest nog te vermelden dat scheidsrechter Paul Kuyer een uitstekende wedstrijd floot: consequent en duidelijk voor iedereen.

Al met al een teleurstelling voor het team van Erik Wolsink. Het is nu zaak om te herstellen en te herpakken voor de belangrijke wedstrijd tegen AW/DTV volgende week.