Zinderende wedstrijd eindigt in gelijkspel

Een geweldige sfeer, spanning en emoties. LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/SWKGroep had alles wat je als supporter maar kan wensen. Tot in de laatste seconde hadden beide ploegen zicht op twee punten. Het werd uiteindelijk 26-26.

Dat het een enerverende wedstrijd zou worden, daar leek het de eerste helft allerminst op. Verdedigend hadden beide ploegen de zaakjes goed voor elkaar. PKC had aanvallend moeite met de eerste bal achterverdedigen van LDODK. ‘’We legden te weinig energie in ons spel”, blikte Laurens Leeuwenhoek terug. Ook LDODK had het aanvallend lastig, het spel was te onrustig.
Tot 8-7 ging de wedstrijd gelijk op, daarna was het PKC dat onder aanvoering van Danny den Dunnen en Richard Kunst vier doelpunten op rij scoorde: 8-11. Het leek erop dat PKC een beslissende voorsprong forceerde, maar LDODK liet op dat moment zien dat het verder is dan vorig jaar (toen verloor het thuis met 21-36) en toonde veerkacht. Het kwam terug tot 12-12, wat ook de ruststand was. Tot dan toe was het niet een heel goede wedstrijd, maar het was duidelijk dat er twee topploegen in het veld stonden die aan elkaar gewaagd waren.

In de tweede helft kwam de wedstrijd echt ‘los’. Het publiek begon zich te roeren, beslissingen van de scheidsrechter werden bediscusseerd en er werd met passie gespeeld. Fysiek werden er aardige duels uitgevochten, beide ploegen gingen er vol voor. Marjolijn Kroon was in deze fase balangrijk voor haar ploeg met drie scores. Danny den Dunnen was dat voor PKC. Coach Erik Wolsink probeerde dat te ontregelen door Jurjen Bosma in de verdediging tegen Van Dunnen te zetten, wat heel aardig lukte. Ook al scoorde Den Dunnen uiteindelijk zeven keer.
De inmiddels herstelde Femke Faber was intussen voor de overigens prima spelende Lieneke Pries in het veld gekomen.
De strijd ging gelijk op, al was het in het eerste deel van de tweede helft wel steeds PKC dat steeds op voorsprong kwam. Totdat LDODK halverwege opeens drie punten voor kwam (23-20). Nu was het PKC dat zich terug vocht tot 23-23.
De slotminuten gingen in. Betty Jansma zorgde voor 24-23, PKC was onrustig in haar aanvallen, maar kwam toch weer gelijk. Marjolein Kroon bracht LDODK met haar 7e doelpunt op 25-24. Nu was het echt stuivertje wisselen en PKC kwam weer op 25-26. De gasten zouden met al hun ervaring in het spelen van topwedstrijden nu de winst naar zich toe te kunnen trekken. Tim Flokstra schoot echter de gelijkmaker binnen, 26-26. Op dat moment stond er nog 1.15 minuten op het scorebord. Beide ploegen kregen nog een paar aanvallen. Marjolein Kroon werd bij een doorloopbal verdedigd – of gehinderd – daarover waren de meningen verdeeld. Maar gescoord werd er niet meer, het bleef bij 26-26.
Voor Erwin Zwart voelde het gelijkspel vlak na de wedstrijd als een verliespunt. ‘’Al realiseer ik me ook dat we net zo goed hadden kunnen verliezen.’’ Laurens Leeuwenhoek kon zich vinden in het gelijke spel. ‘’We waren vandaag heel gewaagd aan elkaar.’’

Volgende week speelt LDODK uit tegen DOS’46 en krijgt PKC Fortuna op bezoek, waarna de eerste helft van de competitie is gespeeld.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl