LDODK overklast KZ

LDODK/Rinsma Fashion is het nieuwe veldseizoen begonnen met een meer dan overtuigende 28-17 overwinning op KZ/Hiltex. Zeker in de tweede helft kwamen de gasten uit Koog aan de Zaan er niet aan te pas.

Het duurde tot het slot van de eerste helft voordat LDODK echt een beetje op stoom kwam in de openingswedstrijd van het seizoen. Tot 7-6 bleef KZ in het spoor, daarna liep LDODK uit naar een 11-7 ruststand. In die eerste helft genoot het publiek al volop van debutant Tim Flokstra. Hij startte de wedstrijd in het eerste aanvalsvak met André Zwart, Femke Faber en Betty Jansma. Van de eerste vijf doelpunten nam Tim er drie voor zijn rekening. De hele wedstrijd liet hij een enorme drive zien, hij ging vol overtuiging voor iedere bal.

Het was dit vak wat aanvankelijk ook het best tot scoren kwam. Het andere vak met Erwin Zwart, Jurjen Bosma, Marjolijn Kroon en de tweede debutant Lieneke Pries had het lastiger. Friso Boode zat op de bank. Hij was afgelopen week ziek.

In de tweede helft speelde LDODK bevrijd en liep snel uit naar een grotere score. Marjolijn Kroon scoorde direct twee keer op rij. Datzelfde gold voor Diana van der Vorst die na een blessure kort inviel. Van 12-7 liep LDODK uit naar 21-9. KZ liet zich aan alle kanten overtreffen, een heel ander beeld dan in de oefenwedstrijd die een week eerder nog in een gelijkspel eindigde.

De ene LDODK-aanval was nog mooier dan de andere en iedereen scoorde mee. Pas op 28-12 kwam KZ nog even tot een eindsprint richting de eindscore van 28-17. De wedstrijd was toen al meer dan gespeeld.

LDODK speelt komend weekend op zondag 17 september (15.30 uur) in Amsterdam tegen AW/DTV. De volgende thuiswedstrijd is op zondag 24 september om 14.30 uur. Dan is komt de tegenstander opnieuw uit Amsterdam: landskampioen Blauw Wit.