DVO trekt goede lijn door in Gorredijk

Uitgelaten reacties bij alles en iedereen van DVO/Accountor, zaterdagavond in Gorredijk, na de tweede winstpartij van het seizoen. Voor gastheer LDODK/AH Gorredijk was het een pijnlijke nederlaag: 28-29.

DVO beleefde een slechte start van het seizoen. Maar net voor de kerst was er toch de eerste overwinning, thuis tegen AW.DTV. En ook vorige week werd de ploeg uit Bennekom niet weggespeeld tegen titelkandidaat PKC. Volop tekenen van een stijgende lijn die in Gorredijk vol werd doorgetrokken met een uitoverwinning.
Nagenoeg de hele eerste helft stond DVO op voorsprong, waarbij vanaf het begin Fleur Hoek en Janine van Schie zich nadrukkelijk lieten zien. De beide dames hadden met uiteindelijk 7 en 4 doelpunten een belangrijk aandeel in de eindscore. En scoorde LDODK, dan was het een aantal keren in de volgende aanval direct raak voor de Bennekommers. Na een klein kwartier sloeg DVO een gat naar vier punten: 6-10 en later 8-12. Een gat dat in het zaalkorfbal best is weg te werken. Twee keer André Zwart en één keer broer Erwin en het gat was weer één: 11-12. Na de DVO-time out schoot Menno Russchen direct de gelijkmaker binnen. LDODK ging in de daarop volgende laatste vijf minuten voor rust op zoek naar voorsprong. Maar het was DVO dat met twee punten voorsprong de eerste helft afsloot: 12-14.
Een tikje voor de thuisploeg. Het werd een tik toen niet LDODK, maar DVO de belangrijke eerste goal van de tweede helft meepikte. Beide ploegen hadden toen al drie aanvallen gehad: 12-15. Het wilde niet bij LDODK en dat leidde tot irritaties en reacties op beslissingen van scheidsrechter Johan Vries. Op 16-18 was hij wel klaar met André Zwart: een gele kaart. Het leek er op dat dit voor de aanvoerder juist het zetje was om het vizier bij te stellen. In de daarop volgende fase scoorde hij maar liefst zeven keer, wat hem uiteindelijk op een score van 11 bracht.
Het was André Zwart die LDODK voor de tweede maal langszij bracht: 19-19. Even leek het voor LDODK erop en erover. In vier minuten stond het ineens 23-20. Gevolgd door een fase waarin LDODK volgens Erik Wolsink te gretig op zoek ging naar een nog grotere voorsprong. Een fase waarin de kwaliteit te veel in het hoofd zat en niet in het gevoel. DVO knokte zich terug naar 26-26 om daarna door te stomen naar 27-29. André Zwart maakte nog 28-29, maar daar bleef het bij.
Ondanks de derde nederlaag op rij zag Erik Wolsink toch dat zijn ploeg beter speelde dan de voorgaande twee wedstrijden. Zeker aanvallend. “We kunnen beter, dan we nu laten zien. Dat begint met de overtuiging van onze eigen kwaliteiten.” Gerald Aukes beleefde opnieuw een mooie avond in de hal waar hij eerder al zoveel mooie avonden kende. Maar dan met zijn vroegere club LDODK. De supporters stonden op gepaste wijze bij de ontmoeting van Aukes en Abraham, een dag later.