C1 speelt mooi toernooi op NK 1e klas

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/AH Gorredijk C1 eindigde zaterdag in Enschede als vijfde op het NK voor 1e klassers. De ploegen ontliepen elkaar zo weinig dat één doelpuntje meer voor LDODK een finaleplek had opgeleverd.

De drie poulewedstrijden voor de C1 waren ongemeen spannend. Het toernooi begon tegen KCR uit Ridderkerk. Het was aan alles te merken dat het een eerste wedstrijd was. Er zat wat spanning op en iedereen moest even wennen aan de entourage. KCR was de eerste helft, de wedstrijden duurden twee keer een kwartier, het meest overtuigend. Ze korfballenden wat frisser. Halverwege leidde de ploeg uit Ridderkerk met 5-3. Na rust werd het ook nog 6-4. Maar toen kwam LDODK los. De 4-6 achterstand werd omgebogen tot een 8-6 voorsprong. Eindstand: 8-7, winst voor LDODK.

Laatste seconden
Volgende tegenstander OVVO uit Maarssen verloor de eerste wedstrijd met 4-3 na een 3-0 voorsprong. Tegen LDODK werd het een hele spannende partij. Net voor rust brachten twee strafworpen LDDOK aan de leiding. In de tweede helft was het continu stuivertje wisselen. 5-4 voor, 5-6 achter, 8-7 voor. Met nog een minuut op de klok werd het 8-8. OVVO scoorde naar het leek van afstand de winnende goal, maar echt in de laatste seconden van de wedstrijd hield Timo Wever zijn zenuwen in bedwang. Eindstand: 9-9. Het derde wedstrijdpunt betekende na twee speelronden de leiding in de poule. Alles nog in eigen hand dus.

Veerkracht
Maar toen kwam de derde wedstrijd. Tegenstander Vriendenschaar uit Bodegraven had een wedstrijd gewonnen en één verloren. Tegen LDODK gingen ze vliegend van start. Hoewel eerst een strafworp missend, scoorden ze in dezelfde aanval de 1-0. Uit een vrije bal werd het 2-0. Meer goals vielen er niet in de eerste helft. LDODK creëerde weinig kansen. Dat werd na de rust aanvankelijk niet beter. Sterker nog, Vriendenschaar liep uit naar 5-0. LDODK had geen antwoord, op dat moment geen schot en ook nog eens geen rebound. Maar LDODK had wel veerkracht en kwam terug tot 3-5. Een strafworp bracht Vriendenschaar op 3-6. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. Een vrije bal van Femke Faber en een afstandsschot van Aniek Ensing bracht LDODK terug op 5-6. Ook daarna was er nog voldoende tijd om de gelijkmaker binnen te schieten. De aanval bleef niet koel genoeg. Ondanks het knappe herstel toch verlies.

Een doelpunt
Een gelijkspel had de poulewinst en dus een plek in de finale opgeleverd. Nu werd LDODK C1 op doelsaldo derde. OVVO won de laatste wedstrijd met 10-8 van KCR en hield een doelsaldo over van +1 over, terwijl LDODK op een doelsaldo van 0 bleef steken. Een derde plek in de poule dus. In de strijd om de 5e en 6e plaats was NKC ’51 uit Nijverdal de tegenstander. De start was goed, 2-0 voor. NKC kwam echter terug tot een 3-3 ruststand. In de tweede helft, waarin duidelijk werd dat de brandstoftankjes leeg raakten, maakte LDODK toch het verschil. Eindstand: 6-4. De titel van het toernooi ging naar Maassluis dat Vriendenschaar in de finale met duidelijke cijfers versloeg: 10-5. Gezien de hele dag een terechte kampioen.

LDODK C1 speelde ondanks de vijfde plek een geweldig toernooi, met mooie wedstrijden. De ploeg had net zo goed een paar plaatsen hoger kunnen eindigen, de ploegen ontliepen elkaar weinig. Bovenal was het ook een hele gezellige dag, met volop steun van ouders, broers en zussen en beppes. De dag werd met z’n allen feestelijk afgesloten in het Wok-paleis in Heerenveen. Het einde van een topseizoen.